86-571-83513788 |    inquiry@putianhouse.com
 HOME  |   CONTACTS  |    INQUIRY NOW
Home » News » Industry Hot » Which Do You Like Best Among these Fashionable School Buildings?

Who We Are

Which Do You Like Best Among these Fashionable School Buildings?

1.The German School in Madrid
The German School in Madrid1.jpg

The new building in northern Madrid replaces its predecessor building in the city centre. With its special educational program and evening theatre performances and concerts, the German School Madrid is an important site for cultural exchange.

The German School in Madrid2.jpg

                The external view of the architecture

In this large complex, the school’s diverse areas of use are legible as clearly defined units. The individual buildings – the kindergarten, the primary school and the secondary school – each frame with an inner courtyard. All patios open up to the surrounding landscape and a vista of the snow-covered mountains. All children meet in the foyer courtyards before dispersing in their individual school buildings. Here the sculptural strength of the polygonal skylights creates a captivating play of light, providing the pupils with valuable shade.
 
The German School in Madrid3.jpg
The model shows each building has its own courtyard

The German School in Madrid4.jpg

   Fore yard at the entrance with shades created by the skylights

The German School in Madrid5.jpg

          The main courtyard connecting different buildings

Reflecting both the requirements of the architectural brief and the topography of the site, the buildings develop differentiated spatial situations, yet all components unite into an organic ensemble with strong sculptural presence. The common areas the foyer courtyards, the cafeteria, a concert hall/ auditorium with 750 seats and the sports hall connect the individual school buildings.

The German School in Madrid6.png

                 Different functional areas

2、The Trivaux-Gaienne School in France

In the residential neighborhood of the Petit-Clamart, this complex includes 4 schools (two elementary schools and two nursery schools) and large sports complex (dojo, gymnasium, tennis courts, and circulation area). The broad trapezium-shaped terrain extends over 5 hectares and offers the opportunity to reconcile two areas, two period urban fabrics based on very different conceptions.
The Trivaux-Gaienne School in France1.jpg

The campus site is comprised of two main units: the sports complex, under a vast and unique metal envelope; and the school complex, protected by a landscaped plaza, and which is composed of four schools and their shared areas – lunchroom, recreation areas, a cultural center, and a multi-purpose hall with a separate entrance.
 
The Trivaux-Gaienne School in France2.jpg


Four schools, mainly on the ground floor, are spread out under a vast green roof, in an inaccessible area but whose calming presence can be viewed and appreciated by all. This semi-intensive green roof, planted as a “flowering prairie,” also ensures excellent thermal insulation, hygrometric comfort, as well as optimal retention of rain water, thereby reducing runoff from the lot.  Main bearings on this large site consist of volumes cut through this vast ensemble, emerging from the large green cover, creating occasional double height areas, areas of respiration, and openings toward the sky while also signaling the particular elements of the program located on the first floor. The soft and supple outline of the campus creates a new and calm landscape open to its environment. The site as a whole expresses the qualities of a program that organizes shared spaces and shared uses. Thanks to its urban, social and educative characteristics, the program aims to enhance the well-being of the inhabitants of the neighborhood.

The Trivaux-Gaienne School in France3.jpg
Soft and supple outline of the campus
 



The Trivaux-Gaienne School in France4.jpg

                    Interior view of schools
 
   
The Trivaux-Gaienne School in France5.jpg

                  Double height areas with bright sunlight 
 
3、Green School
“Green School”1.jpg

The site belongs to the partial Plan “Los Cachimanes” in the town of Rold (Torre-Pacheco). This is a residential complex in the outskirts of the town, including some public schools. The site poses some initial slopes. It was necessary to take into account the possibility of fillers in different areas of the site, to create topography as horizontal as possible. The morphology of the site allows us to develop the whole school in one level. The limit of the school is the building itself, creating a vacuum inside, bounded to serve as a playground for children, isolation from the madding crowd. The school generate tensions, breaks the monotony and gives it expression, completely wrapped in a green carpet of artificial turf, creating a changing, distinctive and rich shape. From exterior to interior spaces of games set in range of different treatments as the most private public by a way of filters. The playground is the child's inner world, structured through the different “fingers”, as a step to generate various entrances and shade areas, understood as a continuation of the school itself.

“Green School”2.jpg


“Green School”3.jpg 

Decisions have been a continuous flow under the principle "Wu Wei" of “no action”, and the school grows as naturally as the sun rises. The result is a green living organ, which provides context for children to develop their abilities and enjoy, in a green frame in contact with Mother Nature. This work supports our human architectural philosophy of build over the fact that in the experience of architecture, beyond “the wise play of sloping-green-volumes under the light”, you hear the echo of children playing. And that echo feeds and gratified us, feeling once again that through the architecture we create healthy environments for life.
 
“Green School”4.jpg


“Green School”5.jpg 

 
 

4、A vertical school without fixed classrooms


The new education center for VUC Syd in Haderslev, Denmark, has no traditional classrooms. Instead, it appears as a vibrant and visually engaging educational environment, in which group areas, presentation spaces, dialogue cubicles and quiet zones allow for a more diverse approach to education.

4、A vertical school without fixed classrooms2

Inspired by its unique location on Haderslev's waterfront the new education center has been designed as an atrium building, with a 360° view of the city and the harbor. The education center’s terraces are a key element in its expression. In a movement, which starts right down at ground level and ends up on the top floor, the terraces twine around the building, creating a vertical schoolyard and uniting indoors and outdoors in a single gesture. However, the education center is not only about making a distinctive mark on Haderslev's waterfront. It also provides the setting for a future-oriented educational environment by combining expertise with modern information technology and innovative teaching methods. Therefore, the education center has no permanent classrooms. Instead, it is has been designed as a vibrant and visually engaging educational environment, united by the atrium and the staggered staircase at the heart of the building.

4、A vertical school without fixed classrooms3
4、A vertical school without fixed classrooms4

To create a clear educational environment the floors have been divided into subject areas. The first floor is dedicated to science subjects, the second floor to cultural subjects and the third floor to modern languages. Thus, the education center challenges the traditional notion of a school built up on the basis of permanent classrooms, in favor of a more flexible model in relation both to distribution of space and the flow of the students. This design approach creates a far more vibrant and effective educational environment, in which team areas, lecture rooms, dialogue cubicles, quiet zones and sports facilities allow for a more diverse approach to education.

4、A vertical school without fixed classrooms5

4、A vertical school without fixed classrooms6

4、A vertical school without fixed classrooms7

Modern IT has been given high priority in the design and layout of the education center. For example, every student is issued with his/her own iPad or MacBook, while 165 digital touch screens in different sizes have been integrated as a natural component of the educational environment. Contact to the city has also been given high priority. This finds expression in the public ground floor, which encompasses the public space into the education center and includes a culture café and lecture theatre, which provides space for larger-scale events.

5、Simple and environmentally friendly school in Sri Lanka

This school program with a total size of 279m² in Sri Lanka was undertook by PTH. The project is a government project in Sri Lanka with a total of more than 40 schools.
 

This school is a light steel building, all the steel production is completed in factory. It can be directly installed after been transported to the location. It’s eco-friendly and no pollution created. At the same time, it has excellent performance in earthquake resistance. It’s the best house choice for people who live in earthquake zone as it can greatly reduce the loss of personnel and property in the event of a disaster.
 

Simple and environmentally friendly school in Sri Lanka.png 
 
 
 
 
 
 


Our Divisions

Send us a Message

Copyright  © 2008-2017 Zhejiang Putian Integrated Housing Co., Ltd. All rights reserved.  Sitemap  Container House Projects